Основни настройки

Настройките на сайта са достъпни от лентата с инструменти. Ето и кои са те:

Заглавие

Този текст се вижда в хедъра на сайта и е връзка към началната страница. От настройките на дизайна можете да промените изгледа му или да го скриете. Видим е също в заглавната лента на браузъра, когато е отворена началната страница.

Кратко описание

Този текст се вижда в хедъра на сайта. От настройките на дизайна можете да промените изгледа му или да го скриете. Използва се също в description мета тага на началната страница.

Ключови думи

Ключовите думи имат значение за по-доброто позициониране на вашия сайт в търсачките. Това са думите, които най-точно биха описали сайта ви и се съдържат в началната му страница. Ние се грижим автоматично да генерираме подходящи ключови думи за сайта ви, затова препоръчваме да попълвате това поле, само ако имате познания в оптимизацията за търсещи машини (SEO).

Главна навигация

Заглавието в хедъра е връзка към началната страница. Освен него можете да покажете още една връзка към същото място в главната навигация на сайта си. Можете да смените текста и използвайки полето "Текст към началната страница".

Коментари

Тук са дадени няколко опции, с които можете да забраните гост потребителите и да направите Facebook, alle.bg и гостите да изискват одобрение преди техните коментари да бъдат видими в сайта ви.

Форум

Тук са дадени няколко опции, с които можете да забраните гост потребителите и да направите Facebook, alle.bg и гостите да изискват одобрение преди техните теми и отговори да бъдат видими в сайта ви.

Анкета

Тук са дадени няколко опции, с които давате разрешение на различните типове потребители (гости, потребители на Facebook, потребители на alle.bg) да отговарят на анкетите в сайта ви.

Блог

Оттук можете да разрешите/спрете коментарите към статиите в блога си, да добавите социални бутони за споделяне или да разрешите/спрете RSS. Ако сте разрешили RSS за вашия блог, можете да укажете, каква част от статиите ви да се виждат. RSS файла за всеки сайт се намира на адрес http://website.alle.bg/rss.xml

Търсещи машини

Оттук можете да забраните/разрешите на търсещите машини да показват сайта ви при търсене.

Съдържание

С опцията в този раздел можете да настроите мястото, в което ще се отварят връзките към други сайтове (в същия прозорец или в нов).

Иконка

Изберете иконката на вашия сайт (favicon). Тя ще е видима в заглавната лента на браузъра или в списъка с любими. Можете да качите всяка картинка във формат jpg, png или gif.

Профили

С тази функционалност в alle.bg, можете да скриете истинският си профил и да покажете друг. Ето пример:
Регистрирате се в alle.bg с потребителско име IvanIvanov и създавате сайт за цветя и сайт за картини. Ако не използвате тази опция и комуникирате с посетителите на вашите сайтове (през елемента коментар например), те ще ви виждат като IvanIvanov.
Ако използвате функционалността за инкогнито профил, Вие можете да имате два различни профила, с различни имена и картинки и различна информация за вас. На единият профил можете да имате например снимка на цветя, а на другия - картина.

Мобилен уебсайт

С тази опция можете да активирате или деактивирате мобилната версия на сайта ви. Научете повече за нея тук.

Webmaster tools

Тук се намират няколко полета, които ще ви помогнат да използвате услугите за собственици на сайтове на Google, Bing и Yandex. Научете повече тук.

Google Analytics

Това е мястото, в което можете да попълните кода на брояча си в Google Analytics за да получавате информация за посещенията в сайта си. Научете повече тук.