Какво е собствен домейн?

Домейните се продават от няколко международни компании и техните партньори по целия свят и всеки може да си закупи. Най-важното условие е избрания от вас домейн да не регистриран от някой друг. Т.е. вие не можете да регистирате google.com, abv.bg, alle.bg. За ваша радост обаче има много други свободни домейни, които могат да описват бизнеса ви по добър начин. Ако продавате кухненски мебели например можете да регистирате kuhnenski-mebeli.com, kuhnenski-mebeli.bg и т.н. Ако фирмата ви се казва "Мебели Иванов ООД" можете за регистирате mebeli-ivanov.com.

Регистрацията на домейн е много лесна. Дори можете да регистрирате собствен домейн в alle.bg. Трябва само да не забравяте да го подновявате всяка година, ако имате желание да продълите да го използвате.
Един собствен домейн може да се използва за един или няколко сайта, емейли и други услуги в Интернет. Т.е. ако притежавате домейна example.com можете да имате:

Сайт на адрес example.com


Сайт на адрес de.example.com (на немски език)


Сайт на адрес en.example.com (на английски език)


Емейл адрес office@example.com


Емейл адрес ivanivanov@example.com
Всеки сайт в alle.bg получава от нас домейн безплатно. Той е от вида website.alle.bg. Тъй като ние притежаваме домейна alle.bg вие можете да ползвате безплатния си домейн (example.alle.bg) само за сайта си в alle.bg, но не и за други услуги (емейл, поддомейни и т.н.). Т.е. не можете да си направите емейл адрес office@example.alle.bg. Ако решите да преместите и сайта си извън alle.bg (да го направите с друга платформа) не можете да използвате адреса example.alle.bg.
Защо е препоръчтелно да притежавам собствен домейн?


Сайта ви вдъхва повече доверие и се запомня по-лесно.

Никой друг няма да запази домейна, който е с вашето фирмено име.

Дава възможност на потребителите ви да ви намират, където и да се намира сайта ви. Дори и да решите да преместите сайта си от alle.bg, домейнът си остава ваша собственост и ще насочи потребителите ви където вие желаете.

Можете да създадете емейли с вашия домейн. ivan@example.com изглежда много по-добре от ivan_85@abv.bg.
От къде да купя домейн?


Домейн можете да закупите почти всяка фирма, който предлага хостинг и тези, специализирани в продажбата на домейни. Ние също предлагаме такава възможност. За подробно описание как да закупите домейн кликнете тук.
Защо да купя домейн от вас?

Настройването на домейн изисква специфични познания в тази област. Ако закупите домейн през нас, ще имате значително улеснение при настройването му, тъй като ние ще имаме достъп до настройките му и ще можем да направим началните настройки автоматично. Също така ще получавате известия, кога регистрацията ви изтича.
Какви видове домейни предлагате?

Предлагаме петте най-популярни домейна.
.com | 25.06лв..net | 29.45лв..org | 28.30лв..info | 27.83лв..eu | 19.97лв.
Посочените цени се отнасят за регистрация на домейн за период от 1 година и са с включен ДДС. Цената за подновяване и трансфер е същата като тази за регистрация.
Какъв домейн да избера?

Изберете възможно най-кратък домейн за да се помни лесно.
Най-често срещаните домейни са:
.com - за фирми и лични сайтове
.org - за организации
.net - за информационни мрежи
.eu - за фирми и организации с дейност в Европа