Безплатна реклама

Освен платени начини за реклама има много начини да получите безплатно посещения в своя сайт.

1
Търсачки

Посещенията от търсачките обикновенно са най-ценни, защото в сайта ви попадат хора, които наистина се интересуват от това, което предлагате. Повече за информация за добро позициониране в търсачките можете да намерите тук.

2
Каталози

Това са ръчно модерирани списъци от сайтове, често разделени по теми. Едни от най-популярните български каталози са dir.bg, gbg.bg и start.bg. Добавянето на вашия сайт в тях е безплатно, но минава през одобрението на съотвените администратори.

3
Социални мрежи

С профил в социална мрежа можете да съберете на едно място вашите фенове и да създадете нови. Най-важното е да бъдете активни. Най-популярните са Facebook, Twitter и LinkedIn

4
Подписи

Ако сте активни във форуми или често коментирате в други сайтове, добра практика е да добавите връзка към сайта си в подписа ви. Можете да го направите и когато изпращате емейли.

5
Viral

Създаването на вирусно съдържание обикновенно изисква креативност и добро планиране. Един вирусен видео клип, игра или промоция обаче може да ви създаде много нови клиенти и фенове.

6
Препоръки

Може би най-лесният начин е да помолите приятелите си да препоръчат сайта ви на свои приятели.

7
Групово пазаруване

Сайтовете за групово пазаруване като Grabo, Kolektiva и др. са лесен начин да достигнете бързо и лесно нови клиенти. За целта трябва да направите наистина добра отстъпка от вашите продукти или услуги, която да им предложите.